چشمـــه ســـار رحمــت |
بسم الله الرحمن الرحیم
کریمه ی اهل بیت (ع) حضرت فاطمه معصومه (س)
ایشان در روز اول ذیقعده سال 173 هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان آغاز، در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند. عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار می رفت. پدران این خاندان، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت، گوهرهای تابناک امامت و سکان داران کشتی انسانیت بودند. مظهــر فضــایل
حضرت فاطمه معصومه (س) مظهر فضایل و مقامات است. روایات معصومان (ع) فضیلت ها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت می دهد. امام صادق (ع) در این باره می فرمایند: آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است. و برای امیر مومنان حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن ها به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی، در آن جا رحلت می کند که با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می شوند.
مقام علمی حضرت معصومه (س)
حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است
و مقام علمی بلندی دارد .
نقل شده که روزی جمعی از شیعیان،
به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر (ع)
و پرسیدن پرسش هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند.
چون امام کاظم (ع) در مسافرت بودند ،
پرسش های خود را به حضرت معصومه (س)
که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند.
فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند،
ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بودند .
پس به ناچار ، پرسش های خود را باز خواستند
تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند،
غافل از این که حضرت معصومه (س) جواب پرسش ها را نگاشته است.
وقتی پاسخ ها را ملاحظه کردند،
بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند.
از قضای روزگار در بین راه با امام موسی بن جعفر (ع) مواجه شدند ،
و ماجرای خویش را باز گفتند.
وقتی امام پاسخ پرسش ها را مطالعه کردند ،
سه بار فرمودند: پدرش فدایش
وفات حضرت معصومه در قــم : حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ، دختر بزرگوار امام موسی الکاظم علیه السلام ، که به منظور ملاقات برادر بزرگوارشان امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام از مدینه منوره عازم طوس بودند ، در بین راه ساوه ، قــــــــــم بیمــــــــار شدند و پس از رسیدن به قم و اقامت موقت در خانه ای که هم اینک به بیت النـــــور معروف و زیارتگاه زائران آن حضرت است ، بعد از چند روز بیماری در تاریخ دهم ربیع الثانی سال 201 هجری به لقاء الله پیوستند ، و آرامگاه ایشان زیارتگاه عاشقان و محبان اهل بیت (ع) میباشد. علت ملقب شدن حضرت معصومه سلام الله علیها به « کریمه اهل بیت »
داستان این نام بسیار خواندنی است. این لقب بر اساس رؤیاى صادقانه یکى از بزرگان، از سوى اهل بیت به این بانوى گرانقدر داده شده است. ماجراى این رؤیاى صادقانه بدین شرح است: ختم مجرّبى انتخاب کرد و چهل شب به آن پرداخت شب چهلم پس از به پایان رساندن ختم و توسّل بسیار، استراحت کرد. در عالم رؤیا به محضر مقدّس حضرت باقر علیه السلام و یا امام صادق علیه السلام مشرّف شد .
از این رو قبر حضرت معصومه سلام الله علیها را تجلّى گاه قبر شریف حضرت زهرا سلام الله علیها قرار داده است . اگر قرار بود قبر آن حضرت ظاهر باشد و جلال و جبروتى براى آن مقدّر بود، خداوند همان جلال و جبروت را به قبر مطهّر حضرت معصومه سلام الله علیها داده است »
سالروز رحلت این بانوی بزرگ را به دوستــان و محبّــان خاندان عصمت و طهــــارت (ع) تسلیت عرض می نمائیم [ پنج شنبه 91/12/3 ] [ 8:15 صبح ] [ چشمــه ســار رحمت ]
[ نظر ]
|
* **موضوعات وب |
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |